Gå tilbake til:
Du er her:

Martin er leirskolens nye avdelingsleder

Det er allerede mer en halvt år siden Martin startet som avdelingsleder ved leirskolen. Prøvetiden er nå over, og han har for alvor tatt til på utdannelsesprogrammet fram mot en klok leirskolehund.

Aston Martin MB
Aston Martin MB
Bilde: Anne Martinsen
Martin med mor og søsken
Martin med mor og søsken
Bilde: Anne Martinsen
Martin og far Baron
Martin og far Baron
Bilde: Anne Martinsen
Stor kar!
Stor kar!
Bilde: Anne Martinsen
Bademannen
Bademannen
Bilde: Anne Martinsen
Travle dager på kontoret
Travle dager på kontoret
Bilde: Anne Martinsen
Spenstig kar!
Spenstig kar!
Bilde: Anne Martinsen

Martin er en Berner Sennen hund som ble født 6. september 2018 på Dyngeland i Fana av moren Mia. Han er en av åtte søsken i et kull der også faren Baron bor i Fana. Nettopp fordi begge foreldrene og også to av søskene bor i Bergen, har han ved flere anledninger hatt gleden av å møte disse. Dette er stor stas, og de kjenner hverandre igjen.

Aston Martin MB er Martins egentlige navn. Han er oppkalt etter det engelske bilmerket Aston Martin som til alle tider har vært preget av kvalitet i alle ledd. Det er forøvrig denne bilen James Bond kjører. Grunnen til at Martin har et bilnavn er at valpekullet identifiseres nettopp ved dette.

Bernere er viljesterke hunder som blir store på meget kort tid.  Fra å være vel 8 kg og 9 uker gammel da Martin kom til leirskolen, er han nå nesten 9 måneder og nærmere 50 kg. Men han er fortsatt en valp som leker og har lyst til vel mye. Han er en meget vennlig hund som ennå ikke helt har oppfattet hvor stor han er, og han er derfor under et strengt regime med mye lydighetstrening. 

Rektor Anne både er ansvarlig som eier og oppdrager. Men Martin nyter også godt av mentorordningen der flere tilsatte bidrar med veiledning og gode råd. Det skal heller ikke glemmes at mange elever har bidratt sterkt gjennom skoleåret med å øve dressur og drive kommando med han. Og kose intenst med han!

Det er flere hensikter med å ha hund på leirskolen. Først og fremst handler det om gleden ved samvær med dyr. Men det handler også om mestring. I tillegg til hund har vi forøvrig hester ukentlig på besøk ved siden av geiter/sauer som er her i beitesesongen.

Martin er bare glad nå han prater med elevene, og mange opplever glede ved både å se og røre ved en hund. Det er mye god trøst i en hund om hjemlengselen blir litt for stor. Og det er mange gode elevsamtaler på kontoret med elever som vil prate med - Martin.

Martin er den femte Berneren vi har på leirskolen. Fra Ross startet å jobbe i 1982 til Wilhelm, Engel, Herman og nå Martin har det gått nesten 40 år. Alle hundene har hatt sine særtrekk, og Martin har allerede utmerket seg med sitt: Han er en meget badeglad kar som kan være i vannet så lenge det bare går uansett temperatur. Han har såvidt startet med å svømme, og kurs i kanopadling starter snart. 

Martin følger Rektor Anne sine gjøremål på jobben i all hovedak. Han er derfor vanligvis ikke med på de store utedagene med elevene, men han følger undervisningen tett når det er bygdedag og aktivitetene foregår på leirskoleområdet.

Forhåpentligvis kan han etterhvert gå løs også når elevene løper i tunet. Målet er at han skal være til glede for alle.