Kulturminnegrunnlagene dekker store områder av Bergen, og overlapper delvis. Bruk kartløsningen til å finne dokumentene. Skroll deg ned og aktivér kartlaget "Kulturminnegrunnlag" - pek i kartet.
I arbeidet med kommunedelplan for Landås registrerte Foreningen til Fortidsminnemerkers Bevaring i denne rapporten fra 1993 verneverdige bygninger og bygningsmiljøer i planområdet for Bergen kommune.
Kulturmiljøet i Åsanes sentrale deler består av flere kategorier kulturminner. Spor etter historisk gårdsdrift og dyrket mark er vitnesbyrd om det tidligere jordbrukssamfunnet.
Kulturmiljøet i Bjørndal består av flere typer kulturminner. I området finnes arkeologiske lokaliteter som gir området stor tidsdybde og det er bevart rester etter historiske gårdsbosetninger.
Historisk by- og havneområde med et stort antall bygninger fra før 1900, preget av historisk trehus- og murgårdsbebyggelse samt havneskur av ulike alder og andre tekniske anlegg.
Kartlegging av kulturminner i nedslagsfeltet for Muleelven - et vassdrag som siden slutten av 1800-tallet har inngått i byens vannforsyning, men drikkevannfunksjonen er nå under utfasing.
Dette kulturminnegrunnlaget fra 2019 er utarbeidet av Byantikvaren som en konsekvens av arbeidet med statlig reguleringsplan for E16 og Vossebanen fra Arna-Stanghelle.
I forbindelse med trasévalget utarbeidet Byantikvaren i 2012 et kulturminnegrunnlag. De vedlagte delrapportene fra 2018 er et tillegg til dette og inngår i av grunnlaget for reguleringsplanen.
Kulturminnegrunnlaget for Storetveitvegen fra Brennhaugen til Wergeland er utarbeidet som del avreguleringsplan for sykkelvei fra Brennhaugen til Wergeland.
Indre Arna har siden midten av 1900-tallet blitt transformert fra en spredt bebygget jordbruksbygd til en tett bebygget forstad til Bergen. Mange fysiske historiske vitnesbyrd forsvant i prosessen.