Gå tilbake til:
Du er her:
Pilot for kunnskapsoppsummeringer med kommunene bilde

Pilot for kunnskapsoppsummeringer med kommunene

Velkommen til prosjektsiden for «Pilot for kunnskapsoppsummeringer med kommunene»

 

Trykk her for å komme til skjema for å stille forslag til kunnskapsoppsummeringer!

 

Er det spesielle tiltak, behandlingsformer eller annen praksis du føler et behov for å vite mer om? Da kan det kanskje besvares ved hjelp av en kunnskapsoppsummering. Kunnskapsoppsummeringer gir en oversikt og oppsummering av den beste og mest relevante forskningslitteraturen på et gitt tema. På lenken øverst i saken kan du som er ansatt i én av de 11 kunnskapskommunene stille forslag via et nettskjema, til en kunnskapsoppsummering du ønsker gjennomført.

Frist for å stille forslag for høsten 2019 er 26.september. Her kan du se litteratursøk og resultater fra behandlingen av forslag for våren 2019.

Oppe til høyre finner du dokumentet "Veiledning til skjema og vurderingskriterier", hvor du får korte forklaringer til spørsmålene og informasjon om hvordan forslaget behandles.

Kunnskapskommunen jobber sammen med Folkehelseinstituttet om dette prosjektet. Idéen bak er at kommunene bestiller prioriterte kunnskapsoppsummeringer på relevante tema eller tiltak innenfor kommunenes helse- og omsorgstjenester. Folkehelseinstituttet utfører og leverer kunnskapsoppsummeringene. Prosjektet løper i 2019, og innsendte forslag vil behandles én gang om våren og én gang om høsten.

Prosjektet er en pilot hvor vi tester ut og utvikler et konsept som kan ha overføringsverdi for hele kommunesektoren. Forslagene som kommer inn blir behandlet og prioritert av et utvalg nedsatt av de 11 kommunene, og styringsgruppen som vedtar bestillingen består av representanter fra alle kommunene.

På denne siden vil vi dele resultater fra prosjektet, og også samle noen øvrige kunnskapsressurser som ansatte i kommunene kan bruke for å få lettere tilgang til forskningslitteratur, opplagsverk og øvrige oppsummeringer. Kanskje finnes det allerede en kunnskapsoppsummering du kan bruke på Folkehelseinstituttet sine nettsteder, eller kanskje Helsebibliotekets søketjeneste kan hjelpe deg til å finne relevant litteratur? 

Noen ressurser i kommunenes kunnskapsarbeid

Vedlegg

Relaterte artikler

Kontaktperson

Lars.Bergesen@bergen.kommune.no