Gå tilbake til:
Du er her:
RSS

Ny forskningsomtale: Opplæring kan fremme sunn seksuell helse hos utviklingshemmede

Målrettet opplæring i seksuell helse og intime forhold kan muligens ha effekt på kunnskapsnivå, holdninger og adferd hos personer med utviklingshemming, viser en systematisk oversikt fra 2019.

Stort engasjement på Kunnskapskommunekonferansen

Forskning i, for og med de kommunale helse- og omsorgstjenestene stod på agendaen da Kunnskapskommunekonferansen endelig gikk av stabelen igjen 20. juni 2022, med stort oppmøte og herlig engasjement.

Fikk pris for arbeidslivsrettet og praksisnær forskning i sykehjem

Vinneren av Kunnskapskommunens Forsknings- og innovasjonspris 2022 er Birgitte Graverholt, for IMPAKT-prosjektet hun har ledet.

Forsknings- og innovasjonspris

Nominer en god kandidat! Prisen deles ut til en person, eller et miljø, som har gitt et fremragende bidrag til forskning og innovasjon i de kommunale helse- og omsorgstjenestene.

Forskningsomtale: Tavle- og klyngemøter i helsetjenesten

Klyngemøter med visualisering på tavler kan betre teamsamarbeid og kvaliteten i helsetenestene, men det er behov for meir forsking.

Forskningsomtale: Tiltak for å rekruttere og beholde helsepersonell

FHI har levert en forskningsomtale av en systematisk oversikt over hvordan en kan rekruttere og beholde leger og annet helsepersonell i utkantstrøk.

Tre forskningsomtaler om velferdsteknologi

Kan bruk av teknologi støtte personar med funksjonshemming i kvardagen? Tre forskningsomtalar viser til delvis svært stor effekt.

Ny forskingsomtale: Boligformer for eldre

Kva faktorar er viktige for eldre når dei skal velgje bustad? Ny forskingsomtale frå Folkehelseinstituttet kan hjelpe kommunar når dei skal utforme nye bustadprosjekt for eldre.

Tilgang til faglitteratur for kommuneansatte

Visste du at du som ansatt i kommunen har tilgang til universitets- og høyskolebibliotekene?

Helse og omsorg tar viktig steg for å få tjenester som virker

Kommunenes helse- og omsorgstjenester har nå fått en helt ny måte å få oppdatert kunnskap som kan brukes til å utvikle tjenestene videre.