Skilt
I Olsvikparken stod BUA Vestkanten, Olsvikutvalget, Loddefjord Bibliotek, Områdesatsingen og MedvirkningsHuben klare for Olsvik gatefest
Bilde: Disa Tell

Stor suksess med Gatefest i Olsvik

Lørdag 2. september ble Olsvik gatefest arrangert for andre gang. Lokale lag og organisasjoner åpnet dørene og inviterte lokalbefolkningen på besøk.

nÅpningen ble holdt utenfor Olsvik kirke med Andreas Nieuwejaar fra Olsvikutvalget som konferansier. Åpningen startet med fantastisk musikk fra barn i Olsvik skolekorps, for å siden bli offisielt åpnet av byråd Ruth Grung.

Ruth Grung
FAU fra Olsvik skole brukte anledningen til å overlevere en bok med tegninger av ny gangbro som elever på barneskolen hadde laget - med ønske om en ny og sikker gangbro i Olsvik
Bilde: Cecilie Krohn

Roste frivilligheten i Olsvik 

Ruth Grung roste engasjementet til lag og organisasjoner i Olsvik. 

– Det er mange positive krefter til stede her i dag, som legger ned masse frivillig innsats i Olsvik. Tusen takk for arbeidet dere gjør hver dag!

karateklubb
Lyderhorn karateklubb ble møtt med jubel når de viste både spark og slag på åpningen av Olsvik gatefest
Bilde: Disa Tell

Lyderhorn karateklubb og Bergen Vest danseklubb hadde oppvisninger som ble møtt med stor jubel fra publikum. 

Aktiviteter for store og små

I Olsvik kirke var det konsert med Colla Voce, kunstutstillingen “vårt Ukraina” og flere aktiviteter for barn og voksne. Olsvikåsen Videregående skole hadde nabolagskafe med lapskaus og kaker. 

-Det er en flott anledning å vise frem kantinen vår, og samtidig fortelle om våre planer, sa Geir Bangstad som er lærer på Olsvikåsen og prosjektleder for initiativet “Nyskapende aktivitetsanlegg.” 

k
Troika og Linus gikk en tur rundt Olsvikåsen før de slappet av litt i den grønne Olsvikparken.
Bilde: Disa Tell

I dette prosjektet jobber Olsvikåsen Videregående skole med å gjøre skolen mer tilgjengelig for nærmiljøet. 

På gatefesten kunne man også treffe blant annet Olsvik IL,  Lyderhorn Karateklubb, StartOpp-lekene, Loddefjord bibliotek, OlsvikUNG, BUA Vestkanten og ikke minst; lamaene fra Loddefjord! De to pelskledde med navn Troika og Linus gikk rundt i Olsvik og hilset på folk. Barna kunne også få ansiktsmaling, delta i konkurranser og prøve ulike aktiviteter i Olsvikhallen sammen med Kjøkkelvik IL. 

Utenfor hallen ble den grå betongveggen i løpet av gatefesten forvandlet til noe fargerikt og vakkert. Kunstner Trine Sejrup jobber med prosjektet “Creative Loddefjord & Olsvik”, der en del av prosjektet handler om å fargelegge Olsvik. 

- Jeg har hatt flere workshops i Olsvik, og mange ønsker mer farge i nærmiljøet sitt, forteller Trine.

vegg
Bilde fra en del av betongveggen som ble malt under gatefesten.
Bilde: Disa Tell
k
I Olsvikparken kunne du låne gratis utstyr fra BUA Vestkanten.
Bilde: Disa Tell

I Olsvikparken var det mulig å treffe Olsvikutvalget, Områdesatsingen, Loddefjord bibliotek og låne gratis utstyr fra BUA. 

- Dette var gøy! Men jeg tror jeg trenger en sjø også, sa 5-årige Saga som prøvde å holde balansen på et paddelboard.

Festen ble avsluttet i Olsvikstallen borettslag med konsert med Olsvik skolekorps, Musikklaget Fjellklang og Mathopens skoles musikkorps. 

Olsvik gatefest er et samarbeid mellom områdesatsingen i Olsvik, Kulturetaten og lokale lag org organisasjoner. Målet har vært å synliggjøre aktivitetstilbudene i Olsvik, samle nærmiljøet og skape lokalt engasjement.

k
Ved sykloteket var det mange som satt seg ned for å lese, tegne og låne bøker.
Bilde: Kristi Guldberg