Gå tilbake til:
Du er her:

Krohnsminde idrettsplass

Bergen Byarkiv presenterer hver måned et dokument fra våre arkiver. I 2019 vil vi hente frem dokumenter som viser byggverk reist av Bergen kommune.

Dokumentene har tidligere blitt publisert i vår publikasjon Byggverk i Bergen.

Krohnsminde idrettsplass er en kommunal idrettsplass på Danmarksplass i Bergen. Anlegget ligger på et myrområde som lå igjen etter at innsjøen på Krohnsminde ble drenert i 1920-årene. Utbyggingen av området startet på 1930-tallet, og allerede fra da av ble området benyttet til diverse ballspill. Andre verdenskrig førte til at prosjektet ble forsinket, og anlegget ble derfor ikke åpnet før i 1947.

Idrettsplassen ble gjennom annen halvdel av 1900-tallet benyttet til en rekke idretter, deriblant fotball, hurtigløp på skøyter, friidrett og speedway. Publikumsrekorden på Krohnsminde er 11 918 tilskuere. Den ble satt 23. juni 1991 da Fyllingen møtte Brann i lokalderby.

Tribunene på Krohnsminde idrettsplass ble tegnet av bergensarkitekten Ole Landmark. De ble revet i november 2008. På deler av arenaen skal Helse Bergen bygge et nytt distriktspsykiatrisk senter. Andre deler av det tidligere stadionområdet skal brukes til boliger.

Krohnsminde idrettsplass bilde
Arkivet etter Morgenavisen, Bergen Byarkiv. Fotograf ukjent.