RSS

Digitale fortellinger og utstillinger

Sjøfartsarkiver

I anledningen One Ocean Week 2023 har vi samlet digitaliserte kilder og artikler som gir opplysninger om Bergen som havneby.

Arkitekt Anders Nortvedt

Arkivet etter arkitekt Anders Nortvedt er ferdig ordnet. Her viser vi noen glimt fra arkivet og forteller litt av historien til en relativt ukjent arkitekt som har vært med på å forme byen vår.

Historier fra en bydel – Årstad

På denne siden finner du artikler, beretninger, fotografier, kart og dokumenter knyttet til steder, mennesker og hendelser i den tidligere omegnskommunen til Bergen fra rundt 1880 og fremover.

Bybrannen 1916

Bli kjent med bybrannen i 1916, byen før brannen og byen etter brannen!

Møbelfirmaet Chr. Knag

Byarkivet har ordnet og digitalisert arkivet etter snekkermestrene Christopher og Alf Knag. Arbeidet er utført med støtte fra Norsk kulturråd og O.Kavli og Knut Kavlis Almennyttige Fond.

Arkitekt Leif Grung

Bergen byarkiv har ordnet og registrert tegningsarkivet etter arkitekten Leif Grung. Deler av arkivet er også digitalisert. Arbeidet er utført med støtte fra Norsk kulturråd.

Folkets sorg – en minneutstilling

I forbindelse med markeringen av hendelsene på Utøya og i regjeringskvartalet laget Bergen byarkiv i 2012 utstillingen «Folkets sorg – en minneutstilling».

Digitalt fortalt

Bergen byarkiv har bidratt med fortellinger på Digitalt fortalt.