Gå tilbake til:
Du er her:

Siste nytt

Briste eller bære i Store Lungegårdsvann

Vil den bløte sjøbunnen i Store Lungegårdsvann tåle å bli tildekket av steinmasser fra Ulrikstunellen? Det sjekker Renere havn prosjektet ut nå.

Markerte at Puddefjorden er dekket med rene masser

Puddefjorden er nå ryddet for skrot og avfall. – Vi skal ikke mange tiår tilbake i tid før det var helt utenkelig, sa klima- og miljøministeren.

Kunstprosjekt utforsker Renere havn

Mareograf er et todelt kunstprosjekt av Cecilia Jonssons, basert på kommunens risikovurdering av den forurensede sjøbunnen i Puddefjorden og Store Lungegårdsvann.

Stiller ut skrot fra Puddefjorden

Dykkere fant litt av hvert da de ryddet havbunnen for skrot. Nå har noe av skrotet fått plass i Akvariets utstilling Plastbyen 2017.

Test-tildekking i gang ved Florida

Arbeidet med å dekke til forurenset sjøbunn med skjellsand og kull er i gang på testfelt ved Florida.

Rydder skrot fra sjøen ved Florida

Renere havn Bergen rydder skrot i bukten ved Florida som forberedelse til tildekking av forurenset sjøbunn i to mindre testområder i Store Lungegårdsvann.

De første steinmassene er ankommet Puddefjorden

Arbeidet med å rydde skrot nærmer seg slutten. I dag ankom første last med steinmasser som skal lage ren, ny sjøbunn i Puddefjorden.

Rydder skrot fra bunnen av Puddefjorden

Handlevogner, anker, sykler, dekk, båter og en fire-tonns propell er noe av det Renere havn Bergen prosjektet så langt har ryddet opp fra dypet av Puddefjorden.

Signerte kontrakt for opprydding i Puddefjorden

Mandag signerte Bymiljøetaten kontrakt på 126 millioner med entrepenørselskapet som skal gjennomføre oppryddingsarbeidet i Puddefjorden.

Utfylling i Store Lungegårdsvann

Flere store bygge- og anleggsarbeider skal gjennomføres i og langs Store Lungegårdsvann de nærmeste årene.