Gå tilbake til:
Du er her:

Siste nytt

Briste eller bære i Store Lungegårdsvann

Vil den bløte sjøbunnen i Store Lungegårdsvann tåle å bli tildekket av steinmasser fra Ulrikstunellen? Det sjekker Renere havn prosjektet ut nå.

Markerte at Puddefjorden er dekket med rene masser

Puddefjorden er nå ryddet for skrot og avfall. – Vi skal ikke mange tiår tilbake i tid før det var helt utenkelig, sa klima- og miljøministeren.

Har kartlagt kilder til forurensning fra land til Store Lungegårdsvann

Prosjekt Renere havn Bergen har kartlagt kilder til forurensning fra land til Store Lungegårdsvann.

Kunstprosjekt utforsker Renere havn

Mareograf er et todelt kunstprosjekt av Cecilia Jonssons, basert på kommunens risikovurdering av den forurensede sjøbunnen i Puddefjorden og Store Lungegårdsvann.

Stiller ut skrot fra Puddefjorden

Dykkere fant litt av hvert da de ryddet havbunnen for skrot. Nå har noe av skrotet fått plass i Akvariets utstilling Plastbyen 2017.

Test-tildekking i gang ved Florida

Arbeidet med å dekke til forurenset sjøbunn med skjellsand og kull er i gang på testfelt ved Florida.

Rydder skrot fra sjøen ved Florida

Renere havn Bergen rydder skrot i bukten ved Florida som forberedelse til tildekking av forurenset sjøbunn i to mindre testområder i Store Lungegårdsvann.

De første steinmassene er ankommet Puddefjorden

Arbeidet med å rydde skrot nærmer seg slutten. I dag ankom første last med steinmasser som skal lage ren, ny sjøbunn i Puddefjorden.

Rydder skrot fra bunnen av Puddefjorden

Handlevogner, anker, sykler, dekk, båter og en fire-tonns propell er noe av det Renere havn Bergen prosjektet så langt har ryddet opp fra dypet av Puddefjorden.

Signerte kontrakt for opprydding i Puddefjorden

Mandag signerte Bymiljøetaten kontrakt på 126 millioner med entrepenørselskapet som skal gjennomføre oppryddingsarbeidet i Puddefjorden.