Gå tilbake til:
Du er her:
RSS

Hva skjer?

To forskningsomtaler om kompenserende tiltak i barnevernet

To oppsummerte oversikter viser til kompenserende tiltak som kan redusere risiko for akutt plassering av barn utenfor hjemmet og hindre frafall og underprestasjon i skolen.

Nye forskningsomtaler: Tiltak mot ensomhet blant eldre

Hva hjelper mot ensomhet og hvordan kan en kommune jobbe for å motvirke ensomhet blant eldre? To forskningsomtaler kan gi deg svar.

Ny forskningsomtale: Opplæring kan fremme sunn seksuell helse hos utviklingshemmede

Målrettet opplæring i seksuell helse og intime forhold kan muligens ha effekt på kunnskapsnivå, holdninger og adferd hos personer med utviklingshemming, viser en systematisk oversikt fra 2019.

Stort engasjement på Kunnskapskommunekonferansen

Forskning i, for og med de kommunale helse- og omsorgstjenestene stod på agendaen da Kunnskapskommunekonferansen endelig gikk av stabelen igjen 20. juni 2022, med stort oppmøte og herlig engasjement.

Fikk pris for arbeidslivsrettet og praksisnær forskning i sykehjem

Vinneren av Kunnskapskommunens Forsknings- og innovasjonspris 2022 er Birgitte Graverholt, for IMPAKT-prosjektet hun har ledet.

Meld dere på Kunnskapskommunekonferansen 20. juni 2022

Kunnskapskommunekonferansen arrangeres 20. juni i Universitetsaulaen. Vi har et spennende og variert program om forskning på og med de kommunale helse- og omsorgstjenestene. Meld dere på!

Kunnskapskommunens forsknings- og innovasjonspris

Nominer en god kandidat! Prisen deles ut til en person, eller et miljø, som har gitt et fremragende bidrag til forskning og innovasjon i de kommunale helse- og omsorgstjenestene.

Forskningsomtale: Tavle- og klyngemøter i helsetjenesten

Klyngemøter med visualisering på tavler kan betre teamsamarbeid og kvaliteten i helsetenestene, men det er behov for meir forsking.

Forskningsomtale: Tiltak for å rekruttere og beholde helsepersonell

FHI har levert en omtale av forskning som ser på hvordan en kan rekruttere og beholde leger og annet helsepersonell i utkantstrøk.

Tre forskningsomtalar om velferdsteknologi

Kan bruk av teknologi støtte personar med utviklingshemming i kvardagen? Tre forskingsomtalar viser til delvis svært stor effekt.