Forskning i, for og med de kommunale helse- og omsorgstjenestene stod på agendaen da Kunnskapskommunekonferansen endelig gikk av stabelen igjen 20. juni 2022, med stort oppmøte og herlig engasjement.
Vinneren av Kunnskapskommunens Forsknings- og innovasjonspris 2022 er Birgitte Graverholt, for IMPAKT-prosjektet hun har ledet.
Kunnskapskommunekonferansen arrangeres 20. juni i Universitetsaulaen. Vi har et spennende og variert program om forskning på og med de kommunale helse- og omsorgstjenestene. Meld dere på!
Nominer en god kandidat! Prisen deles ut til en person, eller et miljø, som har gitt et fremragende bidrag til forskning og innovasjon i de kommunale helse- og omsorgstjenestene.
Klyngemøter med visualisering på tavler kan betre teamsamarbeid og kvaliteten i helsetenestene, men det er behov for meir forsking.
FHI har levert en omtale av forskning som ser på hvordan en kan rekruttere og beholde leger og annet helsepersonell i utkantstrøk.
Kan bruk av teknologi støtte personar med utviklingshemming i kvardagen? Tre forskingsomtalar viser til delvis svært stor effekt.
Kva faktorar er viktige for eldre når dei skal velgje bustad? Ny forskingsomtale frå Folkehelseinstituttet kan hjelpe kommunar når dei skal utforme nye bustadprosjekt for eldre.
Vinneren av Kunnskapskommunens Forsknings- og innovasjonspris 2020 er professor i allmennmedisin og fastlege Lars T. Fadnes for hans ledelse av INTRO-HCV prosjektet.
Kommunenes helse- og omsorgstjenester har nå fått en helt ny måte å få oppdatert kunnskap som kan brukes til å utvikle tjenestene videre.