Tre eldre menn.
BEINSTREKK: Jan Ove Olsen, Viktor Svane og Kjell Frønsdahl på tur rundt Myrdalsvatnet. - Denne turen er helt topp. Jeg er veldig fornøyd med at dette er blitt en del av Jubileumsstien. Jeg tror nemlig at jo flere som vet om stiene, jo flere vil begynne å bruke dem, sier Kjell Frønsdahl.
Bilde: Ashkan Rouzrokh

Jubileumsstien: Myrdalsvatnet

Trolsk stemning på universell tursti.

Seniorene fra Skjoldtunet sykehjem og Fana aktivitetssenter tester ut turløypen rundt Myrdalsvatnet, og er enige om at det gjør godt å få strekke litt på beina.

Beboer på Skjoldtunet, Kjell Frønsdahl og Oddbjørg Addington, aktivitets- og frivillighetskoordinator, går først i følget av seniorer på den grusbagte stien som gjør fremkomsten enkel enten man kommer gående eller på hjul.

– Jeg synes det er ålreit å gå tur, jeg er jo et turmenneske, sier Frønsdahl.

Han legger til at han har gått flere turer rundt Myrdalsvatnet, både i raskt og rolig tempo.

Seniorgruppen tar seg en liten pust i bakken for å passe på at alle henger med. Når de bakerste er kommet frem, er det på an igjen.

– Hvilken fot skal vi begynne med? spør en mann i følget.

– Nei, det blir vel godfoten det, svarerer Kjell muntert.

Området rundt Myrdalsvatnet byr på mange mulige og flotte naturopplevelser, blant annet et rikt dyreliv. Som en universelt tilgjengelig del av Jubileumsstien kan du starte turen fra parkeringsplassen. Videre kan du følge turveien langs Myrdalsvatnet.

Underveis møter du Myrdalselva og Ljoselva. Strekningen til Ljoselva er flat og godt skiltet. Ved Ljoselva finner du rasteplass med gapahuk og bålplass. Følger du turveien videre herfra, går du en runde med noe stigning og kommer etter hvert ned igjen til Myrdalsvatnet.

Hele turen har flere fine rasteplasserbåde langs turveien og langs vannet. Vil  du heller følge Jubileumsstien videre mot nord, tar du til høyre og følger skilting til du igjen tar til høyre inn påtraktorvei.

Ruten

Rundtur på delstrekning 4, fra turparkering ved Myrdalsvatnet – tilbake
til parkeringsplassen.

Avstand og tidsbruk

5 km og tar cirka 1,5 timer.

Gradering

Grønn. Jubileumsstien går på vei, turvei og sti med moderat stigning.

Kart over Jubileumsstien
BERGEN PÅ LANGS: Stien går fra Krokeide i sør til Tellevik kai i nord, og over blant annet Smøråsfjellet i Fana og Hauggjelsvarden ved Ulriken.
Bilde: Bymiljøetaten

Her finner du resten av turtipsene langs Jubileumsstien:

Denne saken sto også på trykk i Bergenseren nummer 1 2020

MER INFO: Kart og mer info om Jubileumsstien her