Kvinne hopper i havet
HOPPER I DET: Jubileumsstien avsluttes på Tellevik kai, et flott sted for å teste fiskelykken eller ta et bad, som Jannike Engeberg Sjøvoll. Hun forstår seg ikke på dem som stikker tåen uti vannet sommerstid, og håper at det skal være varmt. – Da har du på en måte satt en brems for om du går uti eller ikke. Det gjør ikke jeg. Jeg forventer at det er kaldt og det er helt greit, sier hun.
Bilde: Vibeke Blich

Jubileumsstien: Tellevik kai

Ta et bad eller prøv fiskelykken

– Isbading gjør meg lykkelig og glad. Endorfiner skilles ut når du får kaosfølelsen i kroppen. I tillegg er du jo litt tøffere når du bader hele året, sier friskusen Jannike Engeberg Sjøvoll (51).

– Hvis jeg ser et klart vann, tenker jeg som oftest at her vil jeg bade. Jeg har aldri brydd meg om at det kan være kaldt, tvert imot liker jeg det, for da får du en «boost» når du kommer opp igjen, sier hun.

Sjøvoll har drevet med isbading siden 2014.

– Når en kan hoppe fra et stupebrett og komme seg opp på en stige, som her, er det helt topp. I tillegg har stedet en historie som gjør det enda bedre.

Tellevik kai ligger helt nord i Åsane og i enden av Jubileumsstien. Den er en del av den korteste etappen fra Falkanger til Tellevik kai. Etappen er på 2,5 kilometer og går hovedsakelig langs vei og turvei.

Startpunkt for denne strekningen er ved turparkering på Falkanger. På Falkanger kan du blant annet ta turen innom Sætregården som ligger i et område med flott kulturlandskap, beiteland, fjell og skog. Jubileumsstien følger Postveien i retning Hordvik. Før du kommer ned til Hordvikvegen møter du Falkangervegen. Langs Falkangervegen har du utsikt til et vakkert kulturlandskap, og til målpunktet for Jubileumsstien som er Tellevik kai. Følg skilting for Jubileumsstien ned til Tellevik kai.

Ruten

Delstrekning 8, Falkanger – Tellevik kai


Avstand og tidsbruk

2,5 km og tar cirka 1 time.

Gradering

Grønn

Kart over Jubileumsstien
BERGEN PÅ LANGS: Stien går fra Krokeide i sør til Tellevik kai i nord, og over blant annet Smøråsfjellet i Fana og Hauggjelsvarden ved Ulriken.
Bilde: Bymiljøetaten

Her finner du de andre turtipsene langs Jubileumsstien:

Denne saken sto også på trykk i Bergenseren nummer 1 2020

MER INFO: Se status for Jubileumsstien her