Bilde av Universitetsaulaen i Bergen. Rader med mørke stoler, midtgang,søyler på begge sideveggene,buede vinduer på høyre side og endeveggen.
I kartet finner du blant annet Universitetsaulaen. Ved inngrep i bygningsmassen har arkitektene klart å tilføre nye kvaliteter i form av et påkostet, representativt lokale. Byggherre Statsbygg.Arkitekt B+B Arkitekter.
Bilde: B+B Arkitekter

Arkitektur på kart

Utforsk prisbelønte bygg, anlegg og fire arkitektoniske byvandringer!

Byvandringene er koblet til de fire målene i Arkitektur- og byformingsstrategien for Bergen: vakker, særpreget, inkluderende og grønn.

Eksempler på god arkitektur

En del av arbeidet med Arkitektur- og byformingsstrategien for Bergen har vært å bygge opp en eksempelsamling som viser god arkitektur. 

Arkitektur på kart er nå tilgjengelig på Bergenskart.no

Kart med gule punkter for hvor bygg og anlegg finnes.Til venstre ser vi  kategorier ,arkitekturstier og priser,
På kartet finner du prisbelønte bygg og anlegg i Bergen, og fire byvandringer for vakker, særpreget, grønn og inkluderende arkitektur. Kartet oppdateres jevnlig.
Bilde: Bergen kommune

Kartoversikten viser prisbelønte bygg og anlegg i Bergen. Her finner du både historiske bygg som har vunnet nasjonale priser som Houens Fonds diplom, og nyere prosjekter som har blitt nominert og vunnet Bergen kommunes arkitektur- og byformingspris. Slik viser kartet et spenn fra nord til sør i Bergen, og over en tidsperiode på omtrent hundre år.