Gå tilbake til:
Du er her:
Tre personer på en scene hvor det blir delt ut diplom
OMTANKEPRIS: Direktør Willy-André Gjesdal i Etat for utbygging deler ut den første omtankeprisen til Caroline Berg Pettersen og Øystein Espedal i Skanska entreprenør.
Bilde: Ola Henning Målsnes

Skanska får pris for god omtanke på byggeplassen

Etat for utbygging har tildelt den første omtankeprisen til entreprenøren på det nye sykehjemmet i Åsane. Skanska entreprenør får prisen for å ha jobbet ekstra godt med sikkerhet og seriøsitetskrav.

Det er første gang Etat for utbygging deler ut en slik pris til en av kontraktspartnerne. Etaten har «Bygg med omtanke» som visjon. Omtankeprisen går til en entreprenør som har vist best resultat og størst engasjement innenfor sikkerhet, helse og arbeidsmiljø (SHA), god bruk av HMSREG og seriøsitetskrav.

Vise frem gode eksempler

–  Vi gjør dette for å få positiv oppmerksomhet rundt seriøsitetskrav og arbeidsmiljø. Deler av vår bransje har et dårlig rykte. Da er det viktig å belønne og vise frem de seriøse aktørene, sier etatsdirektør Willy-André Gjesdal i Etat for utbygging.

Etaten er blant de største byggherrene på Vestlandet. Den første omtankeprisen ble delt ut torsdag 17. februar under et markedsmøte mellom Etat for utbygging og representanter fra byggmestrene, entreprenørene og maskinentreprenørene.

Kake til 100 arbeidere

Byggeplassen Åsaheimen sykehjem
KAKE: Alle arbeiderne som bygger Åsaheimen sykehjem kan glede seg til å få kake. Det er hovedpremien etter at entreprenøren Skanska fikk omtankepris for godt sikkerhets- og seriøsitetsarbeid.
Bilde: Ola Henning Målsnes

Vinneren av den første prisen ble Skanska som er entreprenøren på det nye sykehjemmet i Åsane, Åsaheimen sykehjem. Kvalitetssikrings- og HMS-leder Caroline Berg Pettersen og anleggsleder Øystein Espedal i Skanska entreprenør AS tok imot prisen. Prisen består av et diplom, blomster og kake til alle på byggeplassen. Og en førstehjelpspute.

– Det blir 100 damer og menn som får kake. Det er veldig kjekt og en ære å bli satt pris på denne måten her, sier anleggsleder Øystein Espedal.

Juryen har bestått av etatsdirektøren og rådgiver for samfunnsansvar, Vibecke Myran. De mener Skanska har utmerket seg gjennom å ha stort engasjement for å følge opp samfunnsansvar og bruk av HMSREG. På eget initiativ har de invitert til gjennomføring av felles seriøsitetskontroller.

Nøye med dokumentasjon

Entreprenøren har ikke gitt underentreprenører adgang til byggeplassen før de har hatt på plass nødvendig dokumentasjon. Nøkkeltallene er gode med tanke på sikkerhet, helse og arbeidsmiljø. Det er så langt loggført over 78 000 arbeidstimer på det nye sykehjemmet, men det er ikke vært en eneste skade med fravær.

– Arbeidet med seriøsitetskrav er viktig arbeid. Jeg synes det er godt at det blir lagt merke til at vi har fokus på dette. Det tar tid å jobbe med seriøsitetskrav og HMSREG, sier Caroline Berg Pettersen i Skanska entreprenør AS.